З будівлі міськради у Харкові демонтують радянський герб

01.07.2022 13:08   -
Новини Харкова: З будівлі міськради демонтують радянський герб

Над головним входом до будівлі міськради розміщено радянський герб. І хоча будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення, герб невдовзі демонтують. Про це повідомляють «Харьковские известия» з посиланням на речника мерії Юрія Сидоренко.

Юрій Сидоренко прокоментував інформацію, яка відучора “гуляє” місцевими ТГ-каналами, що, буцімто, міськрада відмовляється знімати з будівлі радянську символіку.

“На жаль, змушений констатувати, що колеги з юрдепартаменту відповіли на запит щодо демонтажу, керуючись буквою, але не духом закону.

Мер міста Ігор Терехов вже давно ухвалив рішення, що герба неіснуючої радянської України на будівлі міської ради не буде. І так само давно вирішив, що на будівлі, з якої здійснюється керування містом, буде герб міста-героя Харкова. Що дуже логічно”, – повідомив Директор Департаменту у справах інформації та зв’язків із громадськістю Юрій Сидоренко.

Сьогодні, 1 липня, Ігор Терехов дав завдання, щоб відповідні роботи з демонтажу радянського герба розпочалися найближчим часом.