З 1 вересня старшокласники вивчатимуть фінансову грамотність за новими підручниками

19.08.2019 14:51   -
Автор:
«Підприємливість і фінансова грамотність – одна з компетентностей, якою мають володіти учні та випускники Нової української школи. Ми вдячні Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» за створення якісного підручника. Цей посібник – не просто практичний порадник. Він має розвинути в учнів критичне та системне мислення у фінансових питаннях, уміння оцінювати ризики та приймати зважені рішення щодо фінансів. Ми впевнені, що нові підручники допоможуть молоді в реальному житті», – наголосив заступник Міністра освіти і науки Вадим Карандій.
Новий посібник складається з п’яти розділів: «Вступ до особистих фінансів», «Фінансова система та фінансові послуги», «Заощадження та інвестиції», «Запозичення та кредит» і «Як себе захистити». Були додані нові блоки, які присвячені правилам безпечного використання платіжних карток, управління фінансовими ризиками, захисту прав споживачів фінансових послуг.
Ці навчальні матеріали повністю враховують зміни, які відбулися протягом останніх п’яти років на міжнародних фінансових ринках та на фінансовому ринку України.
«1 вересня українським школярам буде запропоновано курс фінансової грамотності, який не поступається найкращим курсам Європи та США. Працюючи над цим проектом разом з МОН, ми мали на меті навчити наступні покоління українців тому, як, коли та чому потрібно користуватися фінансовими послугами. Ми сподіваємося, що цей курс стане основою для реалізації Національної стратегії підвищення фінансової грамотності в Україні», – підкреслив Роберт Бонд, керівник Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».
Навчальний посібник та робочий зошит можна завантажити на веб-сторінці Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» та на сайті МОН за посиланням.