З 1 квітня на Харківщині починає діяти нерестова заборона

29.03.2023 13:30   -
З 1 квітня на Харківщині починає діяти нерестова заборона

Харківський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись правил рибальства під час нерестової заборони. Про це повідомляють Харьковские известия.

Заборона на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Харківської області:

  • в корінних водах річок – з 1 квітня по 20 травня 2023 року,
  • в придаткових водах – з 1 квітня по 30 червня 2023 року,
  • на водосховищах – з 1 квітня по 9 червня 2023 року.

Порушення правил рибальства в даний період карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності.

Детальніше з наказом можна ознайомитись за посиланням: http://khr.darg.gov.ua/files/1/nakaz_nerest_46_2023.PDF

УВАГА! Наразі на водних об’єктах нашого регіону повністю заборонений вилов всіх водних біоресурсів шляхом любительського, спортивного і промислового рибальства та заборонено навігацію малих суден, моторних суден, прогулянкових вітрильних суден, прогулянкових суден, спортивних та швидкісних суден, а також водних мотоциклів і засобів розваг на воді. Така заборона була ухвалена рішенням Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24 червня 2022 року і буде діяти до закінчення дії воєнного стану.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, збуту водних біоресурсів або замору риби просимо невідкладно повідомляти за номером цілодобової телефонної «Гарячої лінії»: (099) 549 23 59.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.