Вже рік місто Харків гордо несе звання міста-героя — Ігор Терехов (відео)

06.03.2023 16:30   -
Вже рік місто Харків гордо несе звання міста-героя — Ігор Терехов

Сьогодні, 6 березня, виповнюється рік з дня присвоєння Харкову звання «Місто-герой України». Про це повідомляють Харьковские известия.

У своєму відеозверненні до харків’ян міський голова Ігор Терехов зазначив, що «місто-герой» – це звання, вистраждане кров’ю та потом. Військові, волонтери, медики, комунальники, усі харків’яни – кожен на своєму місці робив і продовжує робити все, що від нього залежить, заради перемоги.

«Вже рік ми гордо несемо це звання – місто-герой, бо ми варті цього. Ми захистили і захищаємо свій дім, свої родини. Я радий, що ми, харків’яни, вистояли під шаленим натиском російського агресора. І показали усій країні, що Харків – українське місто, в якому живуть справжні патріоти.

За цей рік ми з честю пройшли через багато випробувань – обстріли, руйнування, блекаути. І доки йде війна, ці виклики ще поставатимуть перед нами. Але я впевнений, що ми здолаємо всі труднощі й відновимо Харків, зробимо його ще кращим і комфортнішим. Бо місто-герой Харків – це місто Героїв!» – зазначив Ігор Терехов.

Довідка. 6 березня 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про присвоєння Харкову звання «Місто-герой України» з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених при захисті свого міста від збройної агресії рф проти України.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.