Вже другу добу в одному з райцентрів Харківщини під стінами податкової чоловік погрожує себе спалити

23.10.2019 16:13   -
Автор:
22 жовтня до Куп’янського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що біля входу до адміністративної будівлі податкової інспекції, розташованої в м. Куп’янськ, невідомі розклали автомобільні покришки.
За адресою виїжджала слідчо-оперативна група, працівники групи реагування патрульної поліції. Також для охорони публічного порядку був залучений особовий склад відділу. Поліцейські встановили, що 44-річний чоловік на своєму автомобілі привіз до податкової інспекції шість гумових автомобільних покришок та каністру, в якій знаходився бензин.
Він повідомив, що якщо не будуть виконані вимоги щодо розблокування його податкових накладних, він почне розпалювати шини та збере людей до акції протесту під адміністративною будівлею. Також чоловік погрожував спалити себе та власним автомобілем заблокував вхід на територію податкової.
Поліцейські попередили громадянина, що такі дії є порушенням чинного законодавства та вилучили автомобільні покришки і каністру.
Чоловік досі продовжує свою акцію. На місці події цілодобово чергує наряд поліції.
Слідчим відкрито кримінальне провадження за ст. 295 (заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.