Вихованець харківського волейболу Олег Плотницький виступить на клубному чемпіонаті світу

21.10.2022 14:47   -
Спорт Харків: Олег Плотницький виступить на клубному чемпіонаті світу

Італійський волейбольний клуб «Перуджа», в складі якого виступає й капітан збірної України Олег Плотницький, отримав можливість виступити на клубному чемпіонаті світу. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Клубний чемпіонат світу з волейболу відбудеться з 7 по 11 грудня в Бразилії. На планетарному турнірі виступлять шість команд, дві з них з Європи. Спершу Старий Світ мали представляти переможець Ліги чемпіонів польська «Закса» та фіналіст турніру італійський «Трентіно».

Проте керівництво польської команди вирішило відмовитися від участі у клубному ЧС-2022, посилаючись на проблеми з логістикою та напруженим змагальним графіком у грудні. Тому замість «Закси» на чемпіонаті світі виступить саме команда Олега Плотницького, адже в минулому сезоні «Перуджа» дійшла до півфіналу волейбольної Ліги чемпіонів та посіла третє місце.

Таким чином, вихованець харківського волейболу, навіть дещо несподівано для себе, стане єдиним представником України на цьогорічному клубному чемпіонаті світу.

До речі, в минулому році клубний чемпіонат світу з волейболу також проходив у Бразилії. А його переможцем став місцевий клуб «Крузейро», який у фіналі здолав італійську «Кучине-Лубе» у трьох партіях.

Читайте також: Футбол в умовах війни. Матч між «Металістом» та «Динамо» перенесено

Відзначимо, що Олег Плотницький народився на Вінниччині. А у восьмому класі переїхав до Харкова й надалі навчався на відділені волейболу в Харківському обласному вищому училищі фізичної культури та спорту. Виступав за харківські волейбольні команди «Юракадемія» та «Локомотив». У листопаді 2017 року Плотницький отримав запрошення від італійського клубу «Монца». Зараз виступає за інший провідний італійський волейбольний клуб – «Перуджа». Капітан національної збірної України з волейболу, з якою цього року дійшов до чвертьфіналу чемпіонату світу. Грає на позиції догравальника.

Також нагадаємо, що Олег Плотницький з початку повномасштабної війни в Україні, яку розв’язала росія, неодноразово долучався до відправки гуманітарних вантажів із Італії в Україну.