Видатний литовський піаніст зіграв на горі Кременець під Харковом (фото)

14.12.2022 12:55   -
Новини Харківщини: Литовський піаніст зіграв на горі Кременець в Ізюмі

Вчора, 13 грудня, у місті Ізюм на Харківщині виступив видатний литовський піаніст Даріус Мажинтас. Про це повiдомляють Харьковские известия.

Даріус зіграв композиції із циклу «Наївна музика» українського композитора Валентина Сильвестрова на горі Кременець, біля зруйнованих російськими окупантами половецьких баб.

Новини Харківщини: Литовський піаніст зіграв на горі Кременець в Ізюмі

«З початком війни я став більше цікавитися саме українською культурою, так відкрив для себе Сильвестрова. В його музиці – вся Україна, її природа та люди» – сказав маестро Мажинтас. Він прибув до Ізюма напередодні та провів ніч з командою у старовинному погребі, котрий під час воєнних дій та окупації слугував укриттям для понад 60-ти мешканців міста.

Новини Харківщини: Литовський піаніст зіграв на горі Кременець в Ізюмі

Виступ відбувся за підтримки канадського фонду “Looking at the Stars”, який 26 квітня організував в Україні перший концерт класичної музики – в пам’ять про загиблих у зруйнованому місті Ірпінь – а 13 грудня вони знову вклонилися полеглим і надихнули живих у місті Ізюмі.

Довідка. Даріус Мажинтас — віце-президент і художній керівник канадської Фундації «Looking at the Stars» у Європейському Союзі. Завдяки своїй винятковій музичній чуйності та таланту, а також чарівним формам виразу та унікальним інтерпретаціям Даріус Мажинтас вже здобув визнання Литовської Республіки. Випускник Литовської академії музики і театру, лауреат численних національних та міжнародних музичних конкурсів.