Втрачене посвідчення водія можна буде відновити он-лайн

05.12.2019 11:29   -
Автор:
«Не потрібно буде нікуди ходити, все це можна буде зробити або з персонального комп'ютера, або зі смартфона. Це дійсно той сервіс, який показує зміни у взаємодії держави і громадянина», ‑ зазначив заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров під час презентації веб-сервісів.
Заступник Міністра повідомив, що для того, аби замовити чи відновити посвідчення водія вам потрібно буде зробити декілька кліків на будь-якому гаджеті.
«Наприклад, ви втратили документи. Що потрібно зробити? Потрібно мати електронний засіб ідентифікації вас, як громадянина, який може бути співставлений з інформацією в реєстрах. Ви заходите в електронний кабінет водія, зазначаєте, що ви тратили посвідчення, надаєте скан-копію медичної довідки про те, що у вас немає протипоказань. Потім обираєте, де вам буде зручно забрати посвідчення водія, сплачуєте 201 гривню бланка і вам надійде повідомлення про те, що можете забрати його в будь-який зручний час», ‑ сказав він.
Нагадуємо, наразі, щоб відновити посвідчення водія, необхідно звернутись до сервісного центру МВС. На все близько 30 хвилин. Фото для посвідчення вам зроблять безкоштовно на місці. Серед необхідних документів: паспорт, ідентифікаційний код та медична довідка. Щоб візит був максимально приємний та зручний,радимо реєструватися в електронну чергу через електронний кабінет водія ➡️ https://e-driver.hsc.gov.ua.
У разі викрадення посвідчення водія необхідно додатково звернутися з заявою до поліції та отримати довідку.