Ворог повторно обстріляв об’єкти енергетичної інфраструктури на сході. Є аварійні відключення

07.12.2022 11:51   -
Ворог обстріляв об’єкти енергетичної інфраструктури на сході. Є аварійні відключення - Укренерго

На сході країни зберігається складна ситуація. Вчора ввечері під ворожий обстріл потрапили одразу кілька об’єктів енергетичної інфраструктури. Тривають цілодобові аварійно-ремонті роботи. Про це повідомляють Харьковские известия.

За інформацією Укренерго, також ремонтні бригади працюють над ліквідацією наслідків ракетної атаки в Київській та Одеській областях, налагоджують електропостачання регіонів за резервними схемами.

Станом на 11:00 7 грудня продовжується поетапне відновлення енергосистеми після ракетної атаки. На атомних станціях триває процес завантаження блоків, які відключались через пошкодження електромереж, до планових показників.

В енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит, тому є регіони, де застосовано режим аварійних відключень.

“Це вимушений крок, застосований для збереження балансу в енергосистемі. Залежно від того, як буде відновлюватись виробництво електроенергії, ліміти на її споживання теж будуть змінюватись”, – зазначили в Укренерго.

На Харківщині аварійне знеструмлення наразі запроваджено у м. Лозова.

“Термін знеструмлення невизначений. Мешканців просять мати необхідний запас води на 3 доби, заряджені телефони та павербанки”, – повідомляє “LozovaNews”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення світла в Харкові додало роботи тепловикам