Ворог б’є по житлових будинках, щоб змусити людей виїжджати з Харкова, — Терехов

24.04.2024 11:38   -
Ворог хоче змусити людей виїжджати з Харкова, — Терехов

Головною метою обстрілів ворогом житлових кварталів міста Харкова є залякування мирного населення. Про це сьогодні, 24 квітня, розповів журналістам міський голова Ігор Терехов, передає Iнфосiтi.

За його словами, ворог б’є по житлових будинках, щоб змусити їхніх мешканців виїжджати з Харкова.

«Хаотичні обстріли, як ті, що сталися сьогодні вночі, доводять: росіяни хочуть нас залякати. У 2022 році вони вже атакували ці місця в Шевченківському районі, бо вважали, що там перебували військові чи правоохоронці. Але, що тоді, що зараз, там були тільки цивільні», – розповів мер.

Ігор Терехов також зазначив, що Президент, уряд і міжнародні партнери працюють над посиленням системи ППО, яка допоможе захистити Харків.

Тим часом Центр протидії дезінформації фіксує посилення російської кампанії «пропаганда страху» щодо мешканців Харківщини та Сумщини. Зокрема, ru-пропагандисти в мережах активно поширюють повідомлення про створення угруповання військ «Сєвєр», завдання якого нібито окупація Харкова та Сум.

«Удар по телевежі в Харкові – це також про паніку, про сигнал цифри, який спробують забити своїм ефіром. Так само і повідомлення про наступ – це залякування. Угруповання військ «Сєвєр» планується довести до 46 тисяч. Техніки – до 1000 одиниць. Цього недостатньо для наступу. Проте у них є ракети для терору. Їм потрібен порожній Харків. Потрібні порожні Суми та Чернігів. А поки українці у своїх містах, їх не вийде захопити», – наголосив керівник ЦПД лейтенант Андрій Коваленко.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ