Вирубка лісу на Харківщині: прокуратура області повідомила про підозру службовим особам Чугуєво-Бабчанського лісгоспу. ФОТО. ВІДЕО

10.10.2019 16:45   -
Автор:

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ДП «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство» з березня по липень 2019 року, ймовірно діючи за попередньою змовою з корисливих мотивів здійснили розтрату ввіреного ним майна, а саме багаторічних насаджень (381 дуб) шляхом їх незаконної вирубки на території лісового господарства, внаслідок чого державі завдано збитків на суму більше 8 млн грн.

10 жовтня 2019 року проведено обшуки у приміщеннях ДП «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство» та за місцями мешкання службових осіб зазначеного лісового господарства, вилучено документи та предмети, які вказують на причетність вказаних осіб до злочину.
Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.
Наразі вирішується питання про відсторонення вищевказаних осіб від займаних посад та обрання запобіжних заходів.
Згідно ч. 5 ст. 191 КК України підозрюваним загрожує позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.