Вирок не змінили. Колегія суддів відмовила захисникам Олени Зайцевої та Геннадія Дронова

14.08.2019 16:41   -
Автор:
Оголосив рішення головуючий суддя Володимир Протасов. Також участь у засіданні брали судді Микола Савенко та Сергій Шабельников.
Нагадаємо, всі потерпілі й їх передставники, окрім представника потерпілої Ковальовоі (подруги Зайцевоі) адвоката Цимбалістенко, а також прокурори проти апеляційних скарг заперечували, підстав для зміни (зменшення строку покарання для Зайцевоі) не вбачали. Натомість сторона захисту Зайцевоі просила пом’якшити покарання Зайцевій до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на 2 роки.
Всі потерпілі й їх представники та прокурори також заперечували проти апеляційної скарги сторони захисту Дронова, якою адвокати Дронова просили закрити кримінальне провадження відносно Дронова, у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення.
Довідково. 18 жовтня 2017 року, близько 20:45, на вулиці Сумській сталася ДТП. Позашляховик Lexus RX 350, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, врізався в автомобіль Volkswagen під керуванням Геннадія Дронова, машина вилетіла на тротуар і збила 11 осіб: 5 загинули на місці, 6 опинилися в лікарні, одна з постраждалих невдовзі померла в лікарні.