Вінницькі підприємці обікрали харківський завод

16.10.2019 10:36   -
Автор:
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, 10 жовтня цього року директору ТОВ та одному з засновників вказаного товариства – комерційному директору – повідомлено про підозру у привласненні та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
Встановлено, що між харківським заводом, який випускає кабельно-провідникову продукцію та вінницьким товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на постачання вугілля. На вимогу підтвердження відвантаження завод отримав кольорову копію маршрутного листа-накладної і сертифікат якості на 2 вагони вугілля, а також на підтвердження відвантаження товариством була надана залізнична накладна про відвантаження вугілля на відповідний завод.
На підставі отриманої копії залізничної накладної завод перерахував на розрахунковий рахунок ТОВ 764473,2 грн. Однак, вугілля так і не було відвантажено.
В подальшому з’ясувалося, що зазначені в наданій залізничній накладній і маршрутному листі вагони вугіллям не завантажувалися, відправлення будь-яких вантажів на адресу отримувача не здійснювалося. Накладна на відвантаження вугілля не виписувалася.
Згідно висновку судово-економічної експертизи, харківському заводу завдано збитків на суму понад 500 тис. грн.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.