Заборона на виїзд за межі місця проживання військовозобов’язаним: роз’яснення ЗСУ

05.07.2022 17:35   -
Новини України: Військовозобов'заним заборонили виїжджати за межі місця проживання

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що всі, хто планує тривалий виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у ТЦК. Ця норма не нова, повiдомляють  «Харьковские известия».

Радниця головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Євгенія Рябека прокоментувала заяву Генерального штабу ЗСУ й зазначила, що військовозобов’язані чоловіки можуть пересуватись Україною без отримання дозволів.

За словами Рябеки, дозвіл ТЦК потрібен лише лише у разі зміни місця проживання чи реєстрації.

Військовозобов’язані при зміні місця проживання мають звернутися до центру військового комплектування, знятись з обліку та поїхати стати на облік у новому місці, що не є новим правилом.

Водночас Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що військовозобовʼязані, які планують переїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у військкоматів.

«Шановні громадяни – призовники та військовозобов’язані! Нагадую, триває війна. Ви потрібні своїй державі! Всі, хто досі не стоїть чи не поновився на військовому обліку, мають це зробити. Ті з вас, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у ТЦК. Жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося», – написав він.