Війна дала імпульс розвитку української мови у Харкові — Ігор Терехов

03.01.2023 15:54   -
Новини Харкова: Війна дала імпульс розвитку української мови - Терехов

Повномасштабна війна, яку росія розв’язала проти України, дала імпульс розвитку у Харкові української мови. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на інтерв’ю мера Харкова Ігоря Терехова проєкту «Слава+».

За його словами, зараз україномовних харків’ян стає більше. Водночас мер зауважив, що у Харкові ніколи не було і не буде утисків російськомовних.

«І не треба нас ділити на тих, хто розмовляє російською чи українською. Зараз україномовних харків’ян стає більше, і так буде. Бо наші діти навчаються українською мовою, і це нове покоління, яке поступово переходитиме на українську. Що зробив Путін – він сам дав імпульс розвитку української мови в російськомовному місті. Це прийде поступово. Потрібно виважено ставитися до всього, і в Харкові буде українська мова», – зазначив Ігор Терехов.

Також Ігор Терехов додав, що росіяни перестануть вірити Путіну, коли зрозуміють, які можливості втрачає держава без демократії.

«Росіяни перестануть вірити Путіну, коли до них дійде, що твориться, і що може держава, коли вона самодостатня, могутня, коли є демократичний устрій. Поки не дійшло, але дійде. Еволюція – це такий шлях, хтось проходить його у менш стислі терміни, комусь треба більше часу. Але це обов’язково буде. По-іншому неможливо. Я вважаю, що до багатьох еліт вже доходить. У них відбуваються внутрішні процеси, і буде така точка, коли все перевернеться», – зазначив Ігор Терехов.

Раніше ми повідомляли про те, що у місті-герої Харкові буде створена Алея Героїв.