Відомий хокейний клуб Швеції збирає кошти на підтримку України

04.01.2023 16:50   -
Гроші на підтримку України збирає хокейний клуб Швеції
Фото: ХК «Nässjö IF»

Один з найстаріших клубів з хокею з м’ячем у Швеції ХК «Nässjö IF» з невеликого міста Нессьо долучився до світової підтримки та допомоги Україні у боротьбі з російськими загарбниками. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Хокей з м’ячем доволі популярний вид спорту в скандинавських країнах, зокрема й у Швеції. Згаданий клуб «Nässjö IF» був створений ще наприкінці 19 століття (у 1899 році) і є одним з найбільш відомих та поважних у цій країні. До речі, кольори клубу «жовто-блакитні», але, звичайно, не через це у «Nässjö IF» вирішили підтримати України. Як зазначають у клубі, наслідки війни в Україні відчуваються у всьому світі. Також неможливо закривати очі на всі жахи, які відбуваються з невинними людьми через російське вторгнення.

Тому в передостанній день минулого року клуб разом з представниками місцевої церкви організували благодійний матч на підтримку України. Причому для цієї гри була розроблена спеціальна спортивна форма з написом на ігрових хокейних светрах-джерсі «Слава Україні!». Крім того, на формі були зображені зів’яла квітка та мертва пташка у клітці, як символи страшних втрат українців у війні. Також на ігрових джерсі намальований «коктейль Молотова», як знак того, що український народ бореться, виборює свою Свободу й йде до Перемоги.

Благодійний поєдинок «Nässjö IF» провів з ще одним представником елітного дивізіону чемпіонату Швеції з хокею з м’ячем – клубом «Kungälv». Гра завершилася на користь гостей, які здобули мінімальну перемогу – 4:3. Але, цифри на табло у цьому поєдинку не мали великого значення. Під час матчу проходив збір коштів серед численних вболівальників на трибунах, а також на сайті клубу. В подальшому ці кошти передадуть на потреби цивільного населення України через українські благодійні організації.

До речі, сам збір поки не завершений. Адже на сайті «Nässjö IF» запустили ще й Аукціон з продажу унікальних ігрових джерсі команди з благодійного матчу, кошти з якого будуть додані до загального збору. Стартова ціна кожного светра – 499 шведських крон (близько 2 тис грн). Аукціон триватиме до 6 січня.

Це вже не перший випадок, коли до гуманітарної допомоги та підтримки України долучаються провідні спортивні клуби з інших країн. В тому числі, раніше ми повідомляли що близько двох тонн гуманітарної допомоги зібрав і відправив до Харкова французький футбольний клуб “Лілль”, а ще одну партію гуманітарної допомоги організував німецький футбольний клуб «Нюрнберг». Також ми повідомляли, що до відправки гуманітарних вантажів в Україну долучався титулований італійський волейбольний клуб «Перуджа», у складі якого виступає капітан збірної України, вихованець харківського волейболу Олег Плотницький.

Також, нагадаємо що масштабний благодійний турнір з хокею на підтримку харків’ян раніше відбувся у Польщі.

Гроші на підтримку України збирає хокейний клуб Швеції
Гроші на підтримку України збирає хокейний клуб Швеції
Фото: ХК «Nässjö IF»