Відомий баскетболіст зібрав для України чверть мільйона доларів (фото)

10.08.2022 15:20   -
Новини Харкова: Баскетболіст зібрав для України чверть мільйона доларів

Легендарний український баскетболіст Станіслав Медведенко виставив на благодійний Аукціон свої головні спортивні трофеї в професійній кар’єрі та зібрав чималу суму для підтримки України. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Медведенко є одним із найуспішніших українських легіонерів у самому топовому національному баскетбольному чемпіонаті планети – NВА. Він ставав чемпіоном Національної Баскетбольної Асоціації в складі «Лос-Анджелес Лейкерс» у 2001 та 2002 роках. І саме два своїх чемпіонські персні український спортсмен вирішив продати на благодійному Аукціоні. Лот викликав ажіотаж серед шанувальників баскетболу по всьому світу. В підсумку кожен з перснів був проданий за 126767 доларів США. Загальна цифра за два коштовних кільця склала 253534$!

Новини Харкова: Баскетболіст зібрав для України чверть мільйона доларів

«У сумі ми зібрали трохи більше 250.000$ і це чудовий результат! 250.000$ для України! Багато хто відмовляв мене, але я не шкодую ні на секунду. Це все було варто того і далі нас чекає реалізація багатьох ініціатив і спасіння життів українських дітей. Пам‘ятайте, що Україна сильна кожним українцем, кожним хто зараз робить все заради перемоги, заради майбутнього. Дякую всім за підтримку та допомогу!» – написав на своїй сторінці в Фейсбуці екс-форвард «Лос-Анджелес Лейкерс».

Зібрані кошти Станіслав Медведенко залучить до власного фонду «Сягай небес», що займається реабілітацією дітей, які постраждали від війни України з російським агресором та відновленням і переобладнанням спортивної інфраструктури в зруйнованих і пошкоджених українських школах.

Новини Харкова: Баскетболіст зібрав для України чверть мільйона доларів

Це вже далеко не перший випадок, коли провідні українські спортсмени та тренери по всій країні виставляють на продаж свої знакові нагороди, спортивну форму, атрибутику, особисті речі та сувеніри, а виручені кошти спрямовують на допомогу ЗСУ, волонтерам чи мирним громадянам, які постраждали від війни України з російськими загарбниками. Кожен наближає Перемогу, як може, вносячи і свій вагомий внесок у боротьбу українського народу з ненависними військами рф!

В тому числі, на Харківщині діє спільний благодійний проект «Допоможемо по-чемпіонськи», в рамках якого при інформаційній підтримці «Харьковских известий», було проведено вже три благодійних Аукціону – з першою ракеткою України з бадмінтону Артемом Почтарьовим, лідером національної збірної України з шорт-треку Марією Долгополовою та олімпійським чемпіоном зі стрільби з лука Віктором Рубаном.