Відомий англійський футбольний клуб долучився до міжнародної підтримки України

24.05.2023 11:12   -
Футбольний клуб "Челсі" проведе благодійний матч для допомоги Україні

Знаменитий лондонський «Челсі» планує організувати масштабний благодійний матч, всі зібрані кошти з якого будуть передані на допомогу Україні, яка продовжує виборювати свою свободу у війні з російськими агресорами. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

За інформацією провідного британського видання «The Sun» благодійний матч має відбутися 5-го серпня у Лондоні на стадіоні «Стемфорд Брідж».

Очікується, що капітанами обох «зіркових» команд стануть українці, а саме колишній гравець «Челсі», самий успішний український футболіст та екс-наставник національної збірної України Андрій Шевченко і один із нинішніх лідерів лондонського «Арсеналу» та збірної України Олександр Зінченко.

Відзначимо, що зараз у складі «Челсі» виступає ще один гравець національної команди України, уродженець Краснограда Харківської області та вихованець футбольної академії харківського «Металіста» Михайло Мудрик.

Взяти участь у заході «Челсі» запросив не тільки відомих світових футболістів, а й представників шоу-бізнесу та культури. Серед них зокрема легендарні гравці збірної Англії Девід Бекхем та Ріо Фердінанд, ірландський співак Найл Хоран, акторка Алекс Скотт та інші.

Кошти, які будуть зібрані в рамках благодійного матчу, організованого клубом «Челсі», будуть перераховані на рахунок платформи UNITED24, створеної за ініціативи президента України Володимира Зеленського.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Зазначимо, що «Челсі» один із найбільш титулованих клубів Англії. На міжнародному рівні «аристократи» по два рази вигравали Лігу чемпіонів, Лігу Європи, Кубок володарів Кубків та Суперкубок УЄФА. В 2021 році «Челсі» також став переможцем клубного чемпіонату світу. Крім того, команда шість разів вигравала національний чемпіонат та вісім разів виборювала Кубок Англії. З 2003 року власником «Челсі» був російський олігарх Роман Абрамович, який продав клуб після початку повномасштабної війни в Україні, яку розв’язала росія. У Британії Абрамович потрапив під персональні санкції за зв’язки з путіном. Новим власником «Челсі» зараз є консорціум Clearlake Consortium, який очолює американець Тодд Боеі.

Також нагадаємо, що національна збірна України з футболу також запланувала провести масштабний благодійний поєдинок на підтримку постраждалих від війни з російськими інтервентами.

ОСТАННІ НОВИНИ