Відновлено пряме сполучення між Харковом і двома громадами по мосту через річку Тетлега (фото)

05.05.2023 10:35   -
Відновлено сполучення по мосту через річку Тетлега на Харківщині

Міст через річку Тетлега на маршруті Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук з’єднав Харків з Великобурлуцькою та Печенізькою селищними громадами. Про це повідомляють Харьковские известия.

Міст було зруйновано під час бойових дій 26 лютого 2022 року. Після деокупації Харківської області було влаштовано тимчасову переправу поруч із зруйнованим мостом, яка обслуговувала транспортні засоби вагою до 10 тонн. Вантажному транспорту доводилося використовувати багатокілометровий об’їзд.

Наприкінці 2022 року Агентство відновлення розпочало часткову відбудову зруйнованого мосту.

За кілька місяців:

  • влаштували нову опору та перевлаштували вцілілі опорні частини 3 прогонів,
  • збудували 2 нових прогонових будови і монолітну залізобетонну плиту,
  • на відновленій проїзній частині влаштували гідроізоляцію та нове асфальтобетонне покриття,
  • облаштували тротуари та огородження мосту, нанесли дорожню розмітку.

“Селища Великий Бурлук та Печеніги знаходяться неподалік кордону з державою-агресором. Після звільнення громади регулярно страждають від обстрілів росіян. Налагодження якісного сполучення з ними – пріоритет Агентства відновлення, адже до людей мають швидко діставатися рятувальники, лікарі, ремонтні бригади та, звісно, гуманітарні конвої. Частково відновлений міст на дорозі Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук забезпечить якісну логістику з цими громадами та безпечний рух транспорту”, – зазначили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

ОСТАННІ НОВИНИ