Відбудеться світова прем’єра документальної стрічки «20 днів у Маріуполі» харків’янина Мстислава Чернова

20.01.2023 10:48   -
«20 днів у Маріуполі»  - прем'єра стрічки харків'янина Мстислава Чернова

У Парк-Сіті (США) на головному майданчику фестиваля Sundance відбудеться світова прем’єра дебютної документальної стрічки «20 днів у Маріуполі» харків’янина Мстислава Чернова. Про це повідомляють  Харьковские известия.

Фільм розповідає, як Маріуполь переживав перші тижні вторгнення — обстріли, загибель мирного населення, бомбардування пологового будинку.

Мстислав Чернов зі своєю комндою приїхали до Маріуполя 23 лютого, вночі, за годину до того, як Путін почав виступати і як почалося повномасштабне вторгнення. Журналісти перебували у місті 20 днів і відсняли 25 годин відео.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

“Це емоційно важкий, але важливий історичний документ, подія для Українського документального кіно та один з перших повнометражних документальних фільмів про повномасштабне вторгнення Росії в Україну”, – зазначив Мстислав Чернов.

Стрічка була створена у співпраці Associated Press з командою Frontline.

«20 днів у Маріуполі» змагатиметься з іншими 11 документальними стрічками зі всього світу в номінації World Cinema Documentary Competition, серед яких ще один український фільм — “Залізні метелики” Романа Любого.

ОСТАННІ НОВИНИ