Ветеран війни та праці Дем’ян Лазарєв відзначив 95-річний ювілей

24.10.2022 13:42   -
Новини Харків: Ветеран війни Дем'ян Лазарєв відзначив 95-річний ювілей

23 жовтня 2022 року відзначив свій 95-річний ювілей мешканець Індустріального району м. Харкова, ветеран Другої світової війни Лазарєв Дем’ян Іванович. Про це повідомляють Харьковские известия.

Привітати Дем’яна Івановича завітали представники адміністрації Індустріального району Харківської міської ради, представники ветеранської організації. Вони вручили ветерану подарунки та побажали міцного здоров’я, довголіття і сімейного благополуччя.

Народився Дем’ян Іванович 23 жовтня 1927 року в с. Корінне Карачаївського району Воронізької області.
17-річним юнаком Дем’ян Іванович був призваний до лав Червоної Армії. Дійшов до Кенігсбергу, з під якого був направлений на Далекій Схід, де брав безпосередню участь у бойових діях війни з Японією. Після війни Дем’ян Іванович закінчив Калінінградське військове училище і продовжив військову кар’єру.

У 80-х рр. минулого сторіччя вийшов у відставку у званні полковник, оселився з родиною у місті Харкові і до виходу на пенсію працював на заводі ім. Малишева.

Нагороджений орденами «Червоної Зірки», «Вітчизняної війни ІІ ступеня», «За мужність ІІ ступеня», медалями «За перемогу над Японією», «За бойові заслуги», а також багатьма ювілейними нагородами та іншими державними відзнаками за трудові досягнення.

Читайте також: Житель Салтівського району відсвяткував 100-річний ювілей