Вадим Гутцайт: Росіяни вбили 100 українських спортсменів і тренерів…

11.07.2022 14:36   -
Війна Україна: Росіяни вбили сто українських спортсменів і тренерів…

Такі сумні дані оприлюднив міністр молоді та спорту України, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

«Росіяни вбили 100 українських спортсменів і тренерів. Вони загинули на полі бою та від ворожих обстрілів. Чоловіки і жінки. Дорослі та діти. Всі вони Герої, кращі з найкращих наших людей. Четверо поранені. Ще 22 перебувають у полоні. Докладаємо всіх зусиль, аби повернути їх додому живими» – написав очільник Міністерства молоді та спорту України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Також Вадим Гутцайт повідомив, що на сьогодні більше 3 тисяч спортсменів зі зброєю захищають Україну і всю Європу. А на волонтерському фронті працюють понад 1100 спортсменів і тренерів.

«Ціною життя і здоров’я вони виборюють мирне майбутнє всього континенту.

Всі вони зараз мали би бути у спортивних залах, тренуватися і тренувати, готуватися до змагань. Ніхто з них не хотів цієї війни. Але ніхто з них не зумів залишитися осторонь. Для росії життя окупанта не вартує нічого. Для нас кожне життя — цілий всесвіт. Ми ніколи їм не пробачимо. Вічна Слава Героям України!» – підкреслив міністр.

Слід також відзначити, що на початку травня в Україні запрацював сайт «Янголи спорту», на якому розміщується інформація про українських спортсменів і тренерів, які загинули у війні з російськими агресорами.

Ініціатором створення даного інтернет-ресурсу та його подальшою розробкою виступив Спортивний комітет України. На превеликий жаль скорботний список на сайті «Янголи спорту» поки поповнюється новими іменами…

Світла пам’ять нашим Героям. Ніколи не забудемо і не пробачимо.