В Україні зросли обсяги споживання електроенергії

18.12.2022 14:30   -
Новини Харкова: укренерго про зростання споживання електроенергії

В Україні зросли обсяги споживання електроенергії через зниження температури та пошкодження енергетичної інфраструктури. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на “Укренерго”.

Зазначається, що наразі триває процес відновлення роботи енергосистеми. При цьому атомні станції вже вийшли на планову потужність. за винятком окупованої Запорізької АЕС, яка продовжує споживати е/е для забезпечення безпечного режиму зупинки блоків.

Читайте також: в “Укренерго” розповіли про стан енергосистеми після вчорашньої масованої атаки рф

Обсяги споживання електроенергії збільшились у порівнянні з суботою, що вплинуло на показники дефіциту в системі. Причина – як пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури під час 9 ракетного удару, так і сезонне зниження температури, – сказано у повідомленні.

Всім обленерго доведені ліміти споживання. Наголошується, що при їх перевищенні можуть бути застосовані екстрені відключення.

Так, аварійно-відновлювальні роботи тривають по всій Україні в високовольтних та розподільчих мережах, і на електростанціях. Але погодні умови (посилення морозів, сильний вітер) ускладнюють ремонтні роботи.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що у Харкові водопостачання відновлено у повному обсязі.