В Україні запрацює державний портал розшуку дітей «Діти війни»

01.08.2022 13:00   -
Новини Харкова: В Україні запрацює сайт розшуку дітей під час війни

В Україні запрацює державний портал розшуку дітей – його презентують сьогодні, 1 серпня, в Києві. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Інформаційна платформа «Діти війни» допомагатиме батькам та правоохоронним органам збирати інформацію про дітей, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були незаконно депортовані до росії.

«Діти війни» – це єдина платформа, яка надає актуальну та зведену інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни росії проти України (загиблі, поранені, зниклі безвісти, депортовані), та тих, кого вдалося розшукати і врятувати.

Кількісні показники щодня оновлюють правоохоронні органи. Таким чином, платформа показуватиме найповнішу картину і найдостовірніші статистичні дані щодо постраждалих дітей.

Також цей сайт дозволяє зв’язатися з правоохоронними органами: Національною поліцією України, Офісом Генерального прокурора та з Національним інформаційним бюро. Сайтом можуть скористатися як батьки загубленої, переміщеної або ж депортованої дитини, так і усі, хто має будь-яку інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав та злочини, скоєні проти них.

Раніше ми повідомляли про те, що через російські обстріли у Харківській області загинуло 48 дітей.