В Україні постраждало понад 300 спортивних об’єктів через військову агресію рф

23.01.2023 10:59   -
Через війну в Україні постраждало понад 300 спортивних об’єктів

Найбільших втрат зазнала спортивна інфраструктура у дев’яти областях України, в тому числі, й у харківському регіоні. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Як зазначив міністр молоді та спорту України, президент НОК Вадим Гутцайт за останніми даними від російських окупантів постраждало 320 спортивних об’єктів. З них 87 – зруйновано повністю або зазнали суттєвих пошкоджень.

Також очільник спортивного міністерства та Національного Олімпійського Комітету на своїй сторінці в Фейсбуці написав, що розмір втрат від пошкодженої спортивної інфраструктури сягає понад 250 млн доларів.

«В цілому найбільше спортивних об’єктів зруйновано у Луганській – 89, Донецькій – 61, Харківській – 46, Миколаївській – 27, Херсонській – 24, Київській – 21, Дніпропетровській – 15, Чернігівській – 12, Сумській – 11, областях», – відзначив Вадим Гутцайт.

Практично всі спортивні об’єкти постраждали минулого року, але вже і в цьому новому році ворог завдав суттєвих руйнувань кільком спортивним об’єктам в Донецькій та Херсонській областях, зокрема, й сучасній льодовій арені «Альтаїр» у Дружківці, яку вже навряд чи вдасться відновити…

«Ворог знищує наші спортивні комплекси, стадіони та палаци, але не знищить український спорт і нашу силу духу! Після Перемоги ми все відновимо та відбудуємо! Однак весь світ має знати про те, що відбувається в Україні!», – зазначив також міністр молоді та спорту України й президент НОК.

Також нагадаємо, що раніше ми повідомляли про те, як Європейський суд з прав людини прийняв позов Української Асоціації Футболу проти росії щодо компенсації масштабних збитків, які були завдані українському футболу.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.