В Україні посилюють заходи безпеки для захисту від потенційної загрози коронавірусу 2019-nCoV

27.01.2020 11:11   -
Автор:
З 26 січня в аеропорту Бориспіль всі пасажири прямих авіарейсів з Китаю проходять температурний скринінг тіла. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу Міністерства охорони здоров’я підготовлені, укомплектовані інфрачервоними термометрами та вже працюють в аеропорту.
Перевіряють абсолютно всіх пасажирів — і тих, хто приїхав в Україну, і тих, хто транзитом подорожує.
Усі тварини, що ввозяться в Україну, також проходять обов’язковий спеціальний огляд ветеринарними службами.
Створено оперативний штаб при МОЗ України, куди увійшли представники Державної прикордонної служби, МВС України, Держпродспоживслужби та Державної митної служби України.
Є чіткий план заходів між цими органами, що робити у разі зафіксованого випадку захворювання в країні. МОЗ разом з усіма іншими медичними закладами повністю готові виявити вірус на ранніх стадіях та надати всю потрібну медичну допомогу людям.
Наразі у Китаї зафіксовано перший випадок смерті медичного працівника після зараження новим коронавірусом.
Помер 62-річний хірург Лян Удун. Інцидент стався в місті Ухань, з якого і почалося поширення інфекції, повідомляє South China Morning Post.
Тим часом Міністерство охорони здоров’я Росії заявило, що в іноземних студентів Байкальського державного університету, запідозрили захворювання новим коронавірусом.
П’ятеро студентів з Китаю були взяті під особливий контроль через підозри на захворювання новим видом коронавірусу, повідомляє РБК-Україна.
Попередні аналізи показали, що студенти хворі на грип, але для точного підтвердження аналізи направили до Новосибірська. Також були оглянуті всі студенти, які проживають у гуртожитку.
Нагадаємо, у Китаї поширюється епідемія нового коронавірусу 2019-nCoV. Інфекція вражає дихальні шляхи, спричиняє гостру пневмонію, яка за кілька днів закінчується смертю.
За останніми даними, кількість хворих сягнула 1487 осіб у всьому світі, підтверджений 81 смертельний випадок.
Через інфекцію в Китаї на карантин закрили 13 міст. Епіцентр інфекції, місто Ухань, повністю ізольоване. У місті почалося будівництво великої лікарні на тисячу пацієнтів.
Зафіксовано перший випадок зараження вірусом на території США. Двох туристів з Китаю з підозрою на коронавірус виявлено у Фінляндії.
Засновник американської компанії Microsoft Білл Гейтс виділив зі свого благодійного фонду п'ять мільйонів доларів на надання підтримки Китаю в боротьбі з коронавірусом нового типу. Про це повідомила сьогодні, 27 січня, газета China Daily.
Фонд Білла і Мелінди Гейтс, за даними видання, активно взаємодіє з цього питання з китайськими партнерами – приватними і громадськими організаціями, які беруть участь в діяльності із ліквідації пневмонії. Виділені кошти будуть використовуватися як в роботі з виявлення інфікованих, їхнього розміщення в зону карантину та лікування, так і для прискореної розробки вакцини від вірусу.