В Україні для окремих громадян збільшать соціальні норми для розрахунку субсидії (відео)

04.08.2021 21:00   -
Новини України: Якими будуть норми для субсидії для "червоної зони"

Уряд України продовжить дію спеціальних соціальних нормативів при розрахунку субсидій для регіонів, які після 1 жовтня опиняться в “червоній” зоні. Докладніше – у сюжеті кореспондентів телевізійної групи “Харьковских известий”.


Про це заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна. Як зазначила Лазебна, соціальні норми для розрахунку субсидії на окремі види послуг, які були введені навесні минулого року, будуть збережені й в наступному опалювальному сезоні для жителів тих регіонів, які опиняться в “червоній зоні” карантину.

“Навесні 2020 року, коли країна закрилася на карантин, були збільшені на 50% нормативи на житлово-комунальні послуги, зокрема, на електроенергію, газ для приготування їжі, підігрів води, адже люди перебували вдома, відповідно, витрачали більше цих ресурсів, а їхні доходи при цьому знизилися”, – розповіла Марина Лазебна.

За словами міністра, попри те, що зараз вся Україна знаходиться в “зеленій зоні”, а доходи людей почали зростати, уряд передбачив продовження дії цього компенсаторного заходу для тих регіонів, які з початком опалювального сезону опиняться в “червоній зоні” у разі нової хвилі коронавірусу.

“Ми добре розуміємо, що епідемія коронавірусу не завершилася, по всьому світу йдуть нові спалахи. І в разі чергової хвилі жителі регіонів, які опиняться в “червоній зоні”, автоматично отримають підтримку від держави у вигляді збільшення соціальних нормативів при наданні житлових субсидій”, – каже міністерка.

Єдине, що не уточнила міністр, це механізм отримання субсидій по-новому. Поки відомо, що уряд розглядає кілька варіантів надання державное допомоги і остаточно визначиться восені. Достеменно відомо тільки те, що всіх субсидіантів найближчим часом почтнуть перевіряти. Представники соціальних служб шукатимуть тих, хто отримує компенсацію від держави – неправомірно, для цього спеціальні комісії ходитимуть по домівкам малозабеспечених та складатимуть акти про майновий стан громадян.

Ранее мы сообщали, что с 5 августа изменяются связанные с карантином правила пересечения границы Украины и контрольных пунктов въезда-выезда.