"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

В школі на Харківщині знайдено сотні російських підручників

Новини Харківщини: Зі школи вилучили сотні російських підручників

В загальноосвітній школі в смт. Борова, що на Харківщині, правоохоронці знайшли та вилучили близько 700 підручників з першого по одинадцятий клас виробництва рф. Про це повідомляють Харьковские известия.

Книги будуть використані як речові докази у справі проти колаборантів.

Зареєстровано провадження за ч.3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти. За даний злочин може бути призначено покарання у вигляді до двох років виправних робіт або арешт до шести місяців, або позбавлення волі до трьох років.

На жаль, випадки колабораціонизму на окупованих територіях Харківщини траплялися і серед вчителів. Зокрема, вчителька англійської мови в селі Бабенково під час окупації стала в.о. директора школи, організувала видачу дітям російських підручників, і, звісно, отримувала зарплатню в російських рублях.

Крім того, у серпні вона організувала для двох працівників зазначеної школи проходження курсів підвищення кваліфікації на базі Курського інституту. Наразі жінці вже оголошено підозру за ч.3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України