В Основ’янському районі комунальники підготували внутрішньобудинкові комунікації до зими

05.10.2022 15:37   -
Новини Харкова: Основ'янський район готують до зими 2022

Працівники КП «Харківводоканал» завершили підготовку внутрішньобудинкових систем Основ’янського району до експлуатації в осінньо-зимовий період. Про це повідомляють Харьковские известия.

За словами начальника дільниці Віталія Федіна, у цьому важливому напрямку масштабні роботи було проведено і в будинках на пр. Гагаріна. В одному з них замінили понад 50 метрів системи водопостачання, в іншому – провели заміну більше 30 метрів системи водовідведення, а ще в одному будинку капітально відремонтували зливову каналізацію.

«Щодня виконуємо понад 40 заявок харків’ян і жодна з них не залишається без належного реагування. На превеликий жаль, більшість із них стосуються так званих закупорок на внутрішньобудинкових комунікаціях водовідведення. Ось і сьогодні в будинку на пр. Гагаріна вкотре довелося усувати подібну аварійну ситуацію», – наголосив Віталій Федін.

У зв’язку з цим харків’янам нагадуються про те, щоб вони використовували раковини та унітази лише за призначенням і не «забивали» системи побутовими предметами, залишками їжі, будівельним сміттям та речами.

Також начальник дільниці поінформував, що з урахуванням ворожої агресії, що не припиняється, на постійному контролі залишається відповідний технічний стан підвальних приміщень. Саме вони в екстрених ситуаціях служать людям рятівними сховищами, а тому і тут проводиться системна робота.

Раніше ми повідомляли про те, що у звільнених населених пунктах Харківщини відновлюють котельні.