В області підписано майже 2 млн декларацій між сімейними лікарями та пацієнтами

01.08.2019 16:50   -
Автор:
У заході в Харківському національному медичному університеті взяли участь представники районних адміністрацій та закладів охорони здоров’я області.
«Такі неформальні загальнообласні зустрічі ми започаткували ще на старті медичної реформи – і вони дали гарний результат. Це можливість почути питання, які виникають на місцях, та надати відповіді безпосередньо учасникам процесу реформування», – зазначив Михайло Черняк.
За його інформацією, на даний момент в області підписано майже 2 млн декларацій між сімейними лікарями та пацієнтами. За підсумками наради була визначена задача – завершити приписну кампанію до кінця жовтня.
«Ми відзначаємо, що сьогодні вже виникає певна конкуренція за пацієнтів: договори з Національною службою здоров’я підписали 12 закладів приватного сектору і ФОПів. Приватний сектор бачить перспективу в співпраці з НСЗ, для комунальних закладів це ще один привід оптимізувати свою роботу, щоб бути конкурентоздатними і, відповідно, фінансово забезпеченими», – зауважив заступник голови ХОДА.
Також він зупинився на питанні автономізації закладів охорони здоров’я: некомерційними комунальними підприємствами вони повинні стати до кінця року.
«Загальна концепція функціонування закладів не змінюється. Ми маємо завершити автономізацію в повному обсязі та оптимізувати мережу закладів», – підкреслив Михайло Черняк.
Також у ході наради детально розглянули питання забезпеченості закладів охорони здоров’я комп’ютерною технікою, впровадження телемедицини, створення та подальшу роботу госпітального округу на території області, фінансування закладів в умовах реформування.
Серед найближчих завдань, які були визначені за підсумками наради для менеджменту підприємств, – оптимізація структури і штатного розкладу, удосконалення матеріально-технічної бази, впровадження інформаційних технологій у роботі тощо.