В обласній дитячій лікарні №1 завершили капремонт 2-х відділень

19.12.2019 17:45   -
Автор:
Цього року в ОДКЛ №1 реконструювали відділення алергології та офтальмології. Тут повністю відновили всі приміщення, в тому числі функціональні кабінети та допоміжні служби. Фінансування на ці роботи спільно виділили Німецька агенція міжнародного співробітництва GIZ (6,5 млн грн) та Європейський інвестиційний банк (0,25 млн грн). Також залучено 1 млн грн з обласного бюджету.
Окрім якісного ремонту, цього року лікарня отримала і якісне обладнання. У тому числі комплект для ендоскопічних втручань у педіатрії Conmed виробництва США та набір інструментарію для ендоскопічних операцій виробників Lawton та KarlStorz (Німеччина).
«Це дуже необхідна техніка для проведення лапароскопічних втручань. Ми активно впроваджуємо цей метод з 2011 – 2012 років. За цей період виконано близько 500 оперативних втручань. Це хороша цифра, тому що цей метод дозволяє поліпшити якість надання медичної допомоги, прискорити одужання і полегшити післяопераційне відновлення», – повідомила генеральна директорка КЗОЗ «Харківська обласна дитяча клінічна лікарня №1» Оксана Піонтковська.
Нове обладнання для ОДКЛ № 1 придбано коштом обласного бюджету (загальна вартість склала 5,1 млн грн).