В місті Лозова питна вода не відповідає санітарним нормам

30.08.2022 11:36   -
Новини Харківщини: У Лозовій питна вода не відповідає санітарним нормам

Результати досліджень проб питної води з мереж централізованого питного водопостачання на території міста Харкова та області, які були відібрані з 23 серпня по 29 серпня, оприлюднив обласний центр контролю та профілактики хвороб. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

У Харкові та області було досліджено 66 проб води на санітарно-хімічні показники та 98 проб на мікробіологічні показники епідемічної безпеки.

За результатами лабораторних досліджень 6 проб води з розподільної мережі водогону в місті Лозова не відповідали за мікробіологічними показниками епідемічної безпеки вимогам Державних санітарних норм і правил «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в період воєнного стану та надзвичайних ситуацій іншого характеру», затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 22 квітня 2022 року № 683.

Вживання такої води без додаткової обробки створює ризики виникнення кишкових інфекційних захворювань.

Інформація щодо незадовільних показників якості та безпечності питної води з водопроводу в місті Лозова направлена для прийняття заходів реагування до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.