В Харкові поклали квіти до Стіни скорботи (фото)

27.01.2023 14:40   -
День пам'яті жертв Голокосту: В Харкові поклали квіти до Стіни скорботи

До роковин Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту 27 січня біля Стіни скорботи в Харкові відбувся меморіальний захід та покладання квітів. Про це повідомляють Харьковские известия.

Квіти до Стіни скорботи, встановленої на території колишнього єврейського гетто, поклали Директор Департаменту по роботі з громадськими об’єднаннями Нікіта Стєрін разом з представниками єврейської громади поклав.

Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

День пам'яті жертв Голокосту: В Харкові поклали квіти до Стіни скорботи

Зазначимо, що Стіна скорботи – один із перших пам’ятників в Україні і перший пам’ятний знак у Харкові, встановлений на місці знищення нацистськими окупантами жителів Харкова єврейської національності у 1941-1942 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові вшановують пам’ять жертв Голокосту

Також цього дня у Харкові для учнів 5-11-х класів пройшли класні години та години спілкування «Голокост: чужого горя не буває», «Голокост: невідомі віхи історії», «Людської пам’яті мости…», «Бабин Яр – трагедія людства на українській землі», «Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту», «За ким плаче свічка».

І після смерті немає спокою жертвам Голокосту. 26 березня 2022 року військові армії рф розстріляли з артилерії монумент у вигляді Менори на в’їзді в меморіальний комплекс “Дробицький Яр”. За даними Державного архіву Харківської області, тут було розстріляно від 16 до 20 тисяч жертв Голокосту.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.