В Харківській області видали перше посвідчення на повернення депортованої до рф особи

22.02.2023 12:23   -
В Харківській області видали перше посвідчення на повернення з рф

У рамках експериментального проєкту в Харківській області оформлене перше посвідчення на повернення в Україну особи, яку примусово вивезли в російську федерацію. Про це повідомляють Харьковские известия.

Нагадаємо, минулого року Уряд запровадив експериментальний проєкт щодо оформлення посвідчення особи для тих українців, які були депортовані в рф або які виїхали з тимчасово окупованих територій та втратили паспорти. З цим посвідченням вони можуть повернутися додому через території третіх країн.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Працівники Міграційної служби Харківської області видали перші 2 такі посвідчення жителям Балаклійського та Харківського районів.

«До міграційників звернулись батьки з деокупованої Балаклії, в яких ще на початку липня 2022 року було примусово вивезено доньку до держави-агресора. Наразі виготовлене посвідчення вручено батькам, вони з нетерпінням чекають на повернення доньки додому», – повідомили в ГУ ДМС у Харківській області.

Оформлення такого посвідчення є безоплатним та здійснюється протягом 5 робочих днів із дня подання заяви-анкети встановленого зразка. Термін дії документа – до 3 місяців.

ОСТАННІ НОВИНИ