В Харків повертаються розфарбовані піаніно проєкту ArtPiano (фото)

30.05.2023 14:50   -
У Харків повертаються розфарбовані піаніно проєкту ArtPiano

У місті Харкові з’явилися музичні арт-об’єкти – розфарбовані піаніно, які є частиною програми Міжнародного фестивалю класичної музики KharkivMusicFest. Про це повідомляють Харьковские известия.

Через війну у цьому році інструменти не будуть розміщені на вулицях. При виборі локації враховувалися умови безпеки – наявність бомбосховища поблизу, щоденний трафік та віддаленість від житлових будинків.

Традиційно всі інструменти розписані харківськими художниками за спеціально розробленими концептами та ескізами.

Один з інструментів розписаний родиною художників Тамари та Олександра Вакуленко у стилі одного із найдавніших видів народного мистецтва – Петриківського декоративного розпису, внесеного ЮНЕСКО до переліку нематеріальної культурної спадщини людства.

Над концепцією та втіленням ідеї артпіано, що знаходиться в івент-просторі EVOLUTION businesspark, працював молодий харківський 3D-художник Олександр Кузнецов.

Євген Дорошенко, художник-ілюстратор, що працював над інструментом, який розміщено в ТРЦ Нікольський, розповів про свою концепцію: «Коли я дивився роботи минулих років, мені не сподобалося, що піаніно використовують як набір площин, а не як цілісний об’єкт, тож я вирішив показати, як треба. Це смішне і яскраве чудовисько, що виросло з піаніно, виражає моє ставлення до нашого міста – бадьорого, веселого та улюбленого. Сподіваюся, чудовисько розважатиме собою дітей, а музиканти порадують дорослих. А чому він їсть сир – я не скажу».

Іще один інструмент, який розписують діти, розміщено в одній з харківських дитячих лікарень. Це фортепіано стане частиною ще одного фестивального проєкту, в рамках якого для юних пацієнтів лікарні проводитимуть заняття арттерапії.

Всі інструменти налаштовані й зберегли свою музичну функцію. Тож кожен охочий може зіграти свою улюблену мелодію або влаштувати імпровізований концерт.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Локації, на яких розміщені піаніно:

  • Івент-простір EVOLUTION businesspark;
  • ТЦ «Французький бульвар»;
  • ТРЦ Nikolsky;
  • Міська дитяча клінічна лікарня № 16

Помилуватися інструментами, а також зіграти на них можна буде до 1 липня 2023 року. Після цього інструменти, які найкраще збережуться, будуть передані культурно-освітнім та соціальним установам.

Інформацію щодо мініконцертів на локаціях розташування інструментів можна буде знайти на cайті KharkivMusicFest або сторінці фестивалю у Facebook.

ОСТАННІ НОВИНИ