В ІВЦ “Бузок” відкрилась виставка живопису «Україна: Харків – Херсон – Крим»

21.12.2022 17:00   -
У Харкові відкрилась виставка живопису «Україна: Харків – Херсон – Крим»

Сьогодні, 21 грудня, в Інформаційно-виставковому центрі “Бузок” відкрилась персональна виставка живопису Григорія Гамалєя «Україна: Харків – Херсон – Крим». Про це повідомляють Харьковские известия.

Виставка проходитиме з 21 грудня до 31 грудня 2022 року у малій залі ІВЦ “Бузок” за адресою вул. Сумська, 25 у Харкові.

Вхід на виставку вільний.

Довідка. Григорій Гамалєй – учасник міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських художніх виставок, у яких брав участь з 1999 року. Голова секції пленерного живопису ТОПХ (творче об’єднання професійних художників). Роботи Григорія були представлені на виставках українських художників за кордоном. У 2009 році відбулася персональна виставка в Харківському художньому музеї.

Читайте також: Харків може отримати статус Європейської столиці культури-2026

Григорій Гамалєй народився 6 березня 1979 року в Твері. З дитинства малював, із семі років відвідував художню студію. З шостого класу середньої школи з успіхом навчався в Харківській художній школі №2, вивчав основи живопису, малюнка та скульптури. В той період навчання особливо захоплювавсянатюрмортами, які приваблювали своїм колоритом.

У тому ж році успішно вступив до Харківського художнього училища. Великий вплив на становлення молодого художника здійснив живописець-педагог Віктор Чурсін, з яким вони неодноразово писали на пленері в мальовничих місцях Слобожанщини. У 1999 році він захистив дипломну роботу «Покровський собор увечері» та отримав диплом з відзнакою. Цього ж року роботу «Осінь. Старий Харків» було представлено на Різдвяній виставці в харківському Будинку художника. Картину відзначили в часопису «Вечірній Харків».

З 1999 до 2005 року навчався на кафедрі архітектури Харківської національної академії міського господарства. Під час навчання було виконано багато начерків та етюдів міських пейзажів.

У 2004-2013 роках художник часто виїжджав на пленери, крім Харківщини в різні місця України: Крим, Херсонщину, де завжди знаходив улюблені мотиви для своїх картин – море, гори, яхти. Нині є викладачем Харківського коледжу текстилю та дизайну.

Раніше ми повідомляли про те, що у Харкові в одній із шкіл відкрили музей миру (фото).