В аеропорту «Харків» зустріли мільйонного пасажира. ФОТО

02.10.2019 13:06   -
Автор:
Мільйонним пасажиром став п’ятнадцятирічний Червоний Даніель, який прилетів з батьками рейсом Стамбул-Харків компанії Turkish Airlines.
Про те, що хлопець став мільйонним пасажиром, родина дізналася ще на борту літака під час приземлення в місті. Екіпаж оголосив про це в гучномовець. А вже біля трапу сім’ю зустріла команда аеропорту та авіакомпанії — з квітами та подарунками.
Від Turkish Airlines родина отримала сертифікат на безкоштовні квитки для трьох людей за будь-яким напрямком авіакомпанії в обидва боки. А від аеропорту — право на безкоштовне обслуговування у VIP-терміналі, а також сертифікат на 50 000 гривень, які можна витратити на що завгодно.
«10 років тому, у 2009 році, коли в аеропорті функціонував лише старий термінал, а пасажиропотік становив менше 200 тисяч людей на рік, ми ледь могли уявити, що перетнемо позначку в 1 000 000 пасажирів. Ця мета нам здавалася дуже далекою. Але сьогодні вона нарешті досягнута. І це не межа для нас. Ми вдячні тим пасажирам, які вибирали аеропорт «Харків» протягом цих років», — відзначив Володимир Васильченко, генеральний директор компанії-оператора Міжнародного аеропорту «Харків» «Нью Системс АМ».
Нагадаємо, в останній місяць літа харків'яни і гості міста побили новий рекорд подорожей через аеропорт “Харків”. Місячний пасажиропотік тоді склав 140,4 тисячі пасажирів – і це нове досягнення для аеропорта. Приріст склав 48% в порівнянні з серпнем 2018 року.