Уроки англійської для дошкільнят: головні особливості

23.09.2022 11:56   -

Якщо у вас вдома росте дошкільник, ви прекрасно розумієте, як важко посадити таку дитину перед підручниками. Але у вчителів школи Грін Кантрі, яка спеціалізується на уроках англійської для дошкільнят, це чудово виходить. У чому їхня сила і як саме вони будують структуру уроку англійської мови для найменших учнів, розповімо в статті. Ця інформація дасть вам змогу зрозуміти, наскільки раціональним є навчання у настільки ранньому віці.

Головні відмінності уроків англійської для дошкільнят

Головне, на що звертають увагу викладачі мовної школи Грін Кантрі – це вікові особливості учнів. Враховуючи їхню непосидючість, швидке перемикання уваги та любов до ігор, як головний спосіб пізнання навколишнього світу, викладачі будують уроки англійської мови на таких принципах:

  • Ні – зубріжці, так – грі. На відміну від дорослих студентів мовних курсів, дошкільнята не вчаться в прямому сенсі цього слова. Діти просто грають разом із викладачем, повторюючи за ним англійські слова та тексти пісень. Завдяки такому неусвідомленому знайомству з англійською мовою, вона легше запам’ятовується. При цьому дошкільнята отримують масу приємних емоцій.
  • Головне – не перестаратися. Хоча в дітей є невичерпний запас енергії, вони все одно сильно втомлюються на уроках з англійської мови. Тому курс будується таким чином, щоб не перевантажувати дошкільнят інформацією.
  • Увагою потрібно оточити кожного учня. Уроки англійської для дошкільнят проводяться в маленьких групах. Це необхідно для того, щоб викладач міг з легкістю стежити за кожним підопічним, а також забезпечити кожного належною увагою.
  • Навчання в тандемі з батьками. Уроки англійської будуть результативними, якщо після них батьки будуть додатково займатися з дітьми. Це не означає, що вам потрібно робити домашні завдання. Просто час від часу використовуйте в мовленні англійські слова, щоб вони завжди були на слуху у дитини.
Уроки англійської для дошкільнят: чим вони відрізняються від звичайних мовних занять

Звичайно ж, на уроках англійської для дошкільнят використовуються і підручники. Однак усі вони наповнені барвистими ілюстраціями, щоб дітям було цікаво гортати сторінки. Знайомлячись із персонажами таких книжок, дошкільнята швидко освоюють нову інформацію, запам’ятовуючи англійську мову, як свою рідну.

З якого віку дошкільнятам слід починати вчити англійську мову


Не існує однозначної відповіді на це запитання. Причина ось у чому:

  • Кожна дитина розвивається індивідуальними темпами. Тому одному малюкові може бути рано йти на уроки в 5 років, тоді як інший впорається з навчанням навіть у 3 роки.
  • Мовні школи зазвичай не беруть на курс дуже маленьких дітей. Найчастіше групове навчання починається в 4 роки. Це цілком оптимальний вік, у якому діти здатні взаємодіяти з викладачем, іншими дошкільнятами, зрозуміло вимовляти слова з англійської мови.

Тому не поспішайте віддавати свого малюка на навчання з пелюшок. Нехай підросте, освоїть рідну мову, а потім вже можна шукати уроки англійської.