Уряд утричі зменшив субвенцію на соцекономрозвиток територій

05.12.2019 10:52   -
Автор:
Окрім того, виключено значну кількість об’єктів соціального значення та бюджетів органів місцевого самоврядування. Так, змінами до додатку 2 розпорядження №500-р від 10.07.2019 виключено 50% бюджетів органів місцевого самоврядування, з яких переважна більшість – об’єднані територіальні громади. Окрім того, для більшості органів місцевого самоврядування значно зменшено обсяги субвенції, в окремих випадках до 2-3 тис. грн.
Аналіз зміни розподілу між місцевими бюджетами субвенції на соціально-економічний розвиток територій відповідно до розпорядження №500-р (завантажити).
Внесення таких змін наприкінці бюджетного року є неприпустим, вважають в Асоціації міст України. Адже, очікуючи фінансування, громади у відповідності до розподілу коштів цієї субвенції вже виконали певний обсяг робіт, однак не можуть за них розрахуватися. Це – невеликі за вартістю, але вкрай важливі для громад проекти – будівництво та ремонт шкіл і дитячих садків, ремонт та благоустрій вулиць, влаштування водогонів, насосних станцій та систем очищення води, обладнання медичних амбулаторій, центрів адмінпослуг, будинків культури.
Асоціація міст України висловлює занепокоєння з приводу такого рішення Уряду і наполягає на розблокуванні решти 1,7 млрд грн коштів субвенції!
АМУ вже звернулася до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з проханням не погоджувати, запропоновані Урядом зміни щодо розподілу субвенції на соціально-економічний розвиток та залишити розподіл у попередній редакції.
Нагадаємо, кошти субвенції на соціально-економічний розвиток, розподілені розпорядженням Кабінету Міністрів від 10.07.2019 №500-р блокуються Урядом вже чотири місяці.