Унікальний в усьому: проєкт Регіонального центру послуг претендує на європейську нагороду

14.08.2019 17:30   -
Автор:
За словами його організаторів, всього від України було запропоновано 70 об'єктів, але фіналу дісталися п'ять.
Як повідомив директор «European Award» Роберт Плевінський, перед тим як виставити остаточну оцінку проектам-учасникам, члени конкурсної комісії відвідують кожен із них. Сьогодні, 14 серпня, вони побували в Регіональному центрі послуг.
За словами проєктанта Валерія Шмуклера, при будівництві центру були застосовані унікальні інженерні рішення. Зокрема, для реалізації концепції «прозорості» надання послуг у будівлі довелося демонтувати два перекриття і створити нову систему посилення, використовуючи легкі сучасні конструкції. Також будівля була відключена від централізованого теплопостачання.
«Тут працює гібридна система. На даху встановлений тепловий насос, і він працює до мінус п'ятнадцяти градусів. Якщо температура знижується, тоді вмикається газова котельня. Крім того, будівля Регіонального центру має прозорий скляний фасад, завдяки чому вона змінює вигляд залежно від часу доби і пори року», – підкреслив Валерій Шмуклер.
Нагадаємо, площа центру становить 6 тис. кв. м, де розміщено 320 робочих місць, обладнана дитяча ігрова зона, а також система електронної черги. Щодня центр відвідують близько 2,5 тис. осіб, які можуть отримати там близько 400 адміністративних і соціальних послуг.
«Регіональний центр послуг залишив у нас найкращі враження, але свою оцінку ми не можемо озвучити до підбиття підсумків конкурсу, яке відбудеться в Королівському замку у Варшаві», – повідомив Роберт Плевінський.
Зазначимо, що міжнародний будівельний конкурс «European Award» проводиться вже 23-й рік поспіль. Цього року його результати будуть оголошені 5 вересня.