Укрзалізницю реформуватиме залізничний оператор Німеччини Deutsche Bahn

23.01.2020 15:57   -
Автор:
«Розраховую, що німецька операційна ефективність та нульова терпимість до корупції стане базою для зміни ситуації в Укрзалізниці», — сказав прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
Деталі Гончарук обіцяв повідомити на початку лютого під час підписання Угоди про стратегічне партнерство між УЗ та DB в Києві.
Нагадаємо, 21 січня 2020 року міністр інфраструктури України Владислав Криклій зустрівся із лідером програм з інфраструктури та сталого розвитку Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні паном Ель-Хіфнаві Бахером. У зустрічі взяли участь представники профільних підрозділів Міністерства інфраструктури України, Світового банку, АТ «Укрзалізниця» та Команди підтримки реформ.
Сторони обговорили питання залучення міжнародної технічної допомоги для реформи Укрзалізниці та формування в Україні конкурентного ринку залізничних послуг.
Міністр інфраструктури України Владислав Криклій відмітив, що підготовка Укрзалізниці до IPO та відкриття ринку залізничних перевезень передбачені у плані заходів з реформування залізничного транспорту, затвердженому Кабінетом Міністрів 27 грудня 2019 року.
Окрім цього, сторони відзначили важливість якнайшвидшого ухвалення Верховною радою України проекту Закону України «Про залізничний транспорт України» № 1196-1, яким імплементуються 7 директив і 4 регламенти, що передбачені Угодою про асоціацію між Україною і ЄС.