Укрпошта продовжить доставку пенсій та субсидій у 2020 році

04.12.2019 15:45   -
Автор:
З 1 січня 2020 року вартість послуги у місті становитиме 1,15% від суми відповідної виплати, у селі та селищі міського типу – 2,3%. Ці видатки будуть передбачені в Державному бюджеті України на 2020 рік.
Нові фіксовані тарифи дозволять Укрпошті поступово покращувати фінансовий стан компанії та утримувати багатотисячну мережу відділень, тим самим забезпечуючи надання всіх необхідних сучасних послуг на території всієї країни з достатньою частотою.
Варто зазначити, що чинні тарифи на доставку пенсій не змінювалися з 2004 року, за цей час мінімальна заробітна плата українців збільшувалася втричі швидшими темпами, ніж пенсія. А оскільки основна частина витрат компанії йде на оплату праці співробітників в компанії і повністю залежить від мінімалки, то відсоток надходжень від Пенсійного фонду за послуги доставки не покривав цей розрив. Особливо, після 2017 року, коли стрибок був особливо відчутний, що врешті стало причиною значних збитків для компанії.
«Нарешті Укрпошта зможе перейти від щоденного “закриття бюджетних дірок” до стратегічного розвитку на 5-10 років. А це означає, що скорочення мережі не буде, більше того, ми зможемо збільшити частоту доставки і більш як 15 млн українців у сільській місцевості отримають доступ до сучасних фінансових та поштових послуг. Окрім цього, залучення іноземних інвестицій стане можливим, а співробітники матимуть кращі умови для роботи і повну впевненість у своєму завтра», – підкреслив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.
“Понад 4 млн українців, зокрема понад 800 тисяч людей з інвалідністю, отримують пенсії та грошові виплати через національного поштового оператора країни. Ми не можемо ставити під загрозу доступність цієї послуги для них. Тому разом з керівництвом Укрпошти і Міністерством інфраструктури знайшли прийнятне для всіх сторін рішення, аби громадяни й надалі мали змогу отримувати пенсії та субсидії через листонош та мережу Укрпошти”, – додала міністр соціальної політики Юлія Соколовська.