Українські спортсмени цього місяця пропустять ще один чемпіонат світу

18.05.2023 11:05   -
Українські спортсмени пропустять чемпіонат світу з тхеквондо ВТФ

Через допуск росіян та білорусів на чемпіонат світу з тхеквондо ВТФ, який незабаром відбудеться у Баку, національна збірна України з цього олімпійського виду спорту вимушена пропустити головний міжнародний старт нинішнього року. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Чемпіонат світу з тхеквондо ВТФ має відбутися в столиці Азербайджану з 29 травня по 6 червня. На планетарному турнірі крім нагород і титулів будуть також розіграні важливі рейтингові очки до відбору на літні Олімпійські ігри-2024 у Парижі. Але через допуск Всесвітньою федерацією тхеквондо ВТФ російських та білоруських атлетів до змагань під своєю егідою, українські тхеквондисти згідно наказу Міністерства молоді та спорту вимушені тепер пропустити ЧС-2023.

Про це розповів віце-президент та тренер української федерації тхеквондо Сергій Васильченко в коментарі спортивному порталу «Суспільне спорт».

«Там вже заявлені росіяни та білоруси. Спочатку в заявці була така графа, як «Not National», тобто немає національності, так хитро-мудро вони зробили. Адміністратор сайту якийсь вже за своєю вимогою може заповнити цей список. Тобто вони спочатку зробили без національності графу, а тепер уже видно, що зареєстровані спортсмени з країн-агресорок. Деякі з них є військовослужбовцями. Зараз збираємо факти для підтвердження цього. Таким чином, на світову першість наша команда не їде», – підкреслив віце-президент ФТУ.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Відзначимо, що до складу збірної України з тхеквондо ВТФ традиційно входять і харківські тхеквондисти. Крім того, президентом Федерації тхеквондо України також є харків’янин Лесік Саманджия, який за словами Васильченко, відвідає Баку, де буде проходити ЧС-2023, аби поспілкуватися з керівництвом Всесвітньої федерації тхеквондо.

Стосовно рейтингових балів до відбору на Олімпіаду-2024, в українській федерації тхеквондо сподіваються здобути їх на цьогорічних Європейських іграх в Польщі, до яких організатори вирішили не допускати російських та білоруських атлетів, а також на рейтингових турнірах, які відбудуться без участі представників з країн-агресорів. Але, звичайно, саме такі змагання, як чемпіонат світу, дають найбільший рейтинг і високі шанси потрапити на Олімпіаду. Тому тепер відібратися на ОІ-2024 українським тхеквондистам стане складніше.

Нагадаємо, що це вже другий чемпіонат світу, який українські спортсмени змушені пропустити в цьому місяці через заборону Мінспорту виступати на міжнародних змаганнях, куди допущені представники рф та білорусі. Раніше планетарний турнір з цієї ж причини бойкотувала національна збірна України з дзюдо.

ОСТАННІ НОВИНИ