Україна ніколи не стане федерацією на вимогу Росії і не припинить боротися за повернення окупованих територій – Петро Порошенко

22.01.2019 18:12   -
Автор:
«Москва анексувала Крим і спробувала роздробити нас на частини, аби легко проковтнути. Перед нами знову постала загроза втрати соборності і незалежності. Але ціною великих жертв, ціною великих зусиль українського народу ця загроза відведена. І у жорсткому протистоянні з терористами, з російськими найманцями і з частинами регулярної російської армії ми з вами зупинили ворога. А гаслом нашим було: «Єдина країна», – наголосив Президент.
Президент також запевнив: щодня держава бореться за тих, хто змушений проживати в окупації – у Криму та на Сході країни: “Ми ніколи про вас не забуваємо, ми кожного дня працюємо для того, щоби наблизити день вашого звільнення від ворожого ярма. Для досягнення наших цілей нам потрібно берегти і зміцнювати нашу українську єдність і соборність. А тому всім має бути чітко зрозуміло: Україна є унітарна держава, з одною державною мовою. Так записано в українській Конституції. І жодних федерацій, і ніяких спеціальних статусів. Єдина, незалежна, соборна Україна!”
А гарантом того, що цю єдність ніколи ніхто не забере, підкреслив Президент, буде лише економічно сильна, духовно незалежна Україна, яку захищатиме сучасна армія, підтримуватимуть західні партнери і розвиватимуть активні люди в кожному окремому регіоні.