У воєнному Харкові працюють близько 119 тисяч підприємців

12.04.2023 15:40   -
У воєнному Харкові працюють близько 119 тисяч підприємців

Станом на 1 квітня 2023 року кількість фізичних осіб-підприємців у місті Харкові складає 118,9 тис. осіб. Про це повідомляють Харьковские известия.

На початку року у місті було зареєстровано 119,7 тис. осіб-підприємців. Протягом першого кварталу 2023 року припинили діяльність 3104 фізособи-підприємця. Перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду протягом трьох місяців 276 фізичних осіб-підприємців.

«Але, незважаючи на постійні складнощі та великі ризики, у Харкові продовжують відкриватися нові бізнеси, які дають можливість запускати та відновлювати економіку. Так, протягом першого кварталу 2023 року виявили бажання почати власну справу та офіційно зареєстрували свій бізнес майже 2,5 тис. фізичних осіб-підприємців», – зазначили у Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Нагадаємо, харків’яни можуть подати заяву на отримання грантів «єРобота» для створення та розвитку власного бізнесу, а також скористатися пільговими кредитами урядової програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Крім того, з 10 квітня у ветеранів та членів їхніх сімей з’явилася можливість подавати заявки на державні гранти в рамках проєкту «єРобота» для розвитку або створення бізнесу.

Також підприємці Харкова можуть скористатися фінансовою підтримкою від міської ради шляхом компенсації відсоткової ставки за кредитами, які вони отримували для розвитку свого бізнесу. З питань участі у програмі необхідно звертатися до АТ «Ощадбанк», ПАТ «БАНК ВОСТОК» та АТ «Комерційний Індустріальний Банк», з якими укладено договори про взаємодію.

ОСТАННІ НОВИНИ