У Великій Данилівці повністю відновили електропостачання (фото)

24.02.2023 14:31   -
Новини Харкова: У Великій Данилівці відновили електропостачання

Фахівці АТ “Харківобленерго” та підрядної організації повністю відновили електропостачання у мікрорайоні Велика Данилівка в Харкові. Про це повідомляють Харьковские известия.

З перших днів війни житлові будинки та комунікації Великої Данилівки зазнали значних пошкоджень. Прямим влучанням снаряду була знищена місцева трансформаторна підстанція, посічено та зруйновано залізобетонні опори, пошкоджено провід майже в кожному прольоті ліній електропередачі.

“Перші відновлювальні роботи тут провели ще влітку. Разом з тим, декілька вулиць були заживлені від високовольтної підстанції, яка знаходиться на Липецькому напрямку. Проте через довгий фідер, тобто лінію, яка з’єднує цю підстанцію з пунктом розподілу електроенергії, надійність електропостачання у Великій Данилівці була недостатньою. Ще до війни енергетики планували провести реконструкцію місцевої мережі та заживити селище від однієї з міських підстанцій 110 кВ. Це і було нарешті зроблено”, – зазначили в обленерго.

Роботи тривали близько місяця. Енергетики замінили 84 опори лінії електропередачі 10 кВ, змонтували новий провід та ізолятори. Окрім того, було виконано повну заміну розбитої трансформаторної підстанції.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ