У січні в області скоротили борги із зарплати на 11 підприємствах

30.01.2020 15:26   -
Автор:
Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА – за результатами засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
«Протягом січня борги із заробітної плати скорочені на 11 підприємствах на загальну суму 8,8 млн грн», – навів дані директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрій Шпарага.
На черговому засіданні комісії розглянули стан погашення боргів на 5 підприємствах області, які входять до індустріальної групи «УПЕК». Так, керівник ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод» зобов’язався погасити борги з виплати заробітної плати до 01.06.2020, ТОВ «СКБ «Укрелектромаш» – до 01.07.2020, ПАТ «Харківський підшипниковий завод», ПАТ «Харківський верстатобудівний завод» та ТОВ «Українська ливарна компанія» – до 01.01.2021.
Також комісія прийняла рішення спрямувати лист до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (як до засновника ДП «Харківський завод шампанських вин») щодо сприяння в погашенні боргів із заробітної плати на підприємстві.
«За підсумками засідання визначили першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів. Керівників підприємств-боржників попередили про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати», – повідомили в Департаменті соцзахисту.