У сервісних центрах МВС для клієнтів з вадами слуху запрацював сервіс моментального сурдоперекладу

27.09.2019 09:24   -
Автор:
Пілотний запуск інклюзивного проекту відбувся в столиці. Нечуючі клієнти з 26 вересня можуть отримати якісну консультацію в територіальному сервісному центрі МВС № 8043 за адресою: пр-т Степана Бандери, 26 В, ТЦ «Метро».
«Інклюзивність – це принцип, який гарантує доступність державних сервісів для кожного громадянина, – зазначив Юрій Смолянинов, начальник Регіонального сервісного центру МВС в м. Києві. – Його дотримання є невід’ємною частиною якісно нового формату обслуговування громадян, який реалізується реформою сервісних центрів МВС. Ми раді бути одними з першопроходців в цій сфері та переконані, що такі сервіси як «ConnectPRO» мають бути запроваджені в кожній організації та державній установі».
Інклюзивні зручності впроваджуються в сервісних центрах МВС за участі «Технології для людей», яка розробила спеціальне програмне забезпечення «ConnectPRO», що встановлюється на електронні планшети. Сервіс працює наступним чином: при зверненні особи з вадами слуху адміністратор сервісного центру МВС запускає додаток та встановлює зв’язок зі спеціалізованим кол-центром, сертифіковані перекладачі якого в режимі реального часу здійснюють сурдопереклад консультації (звукового ряду на мову жестів і навпаки). Таким чином нечуючі або слабочуючі клієнти сервісних центрів МВС отримують більш якісне обслуговування. Найближчим часом сервіс «ConnectPRO» стане доступний також у Львові, Одесі, Харкові та Дніпрі.