Більше півроку без світла: У Старому Салтові на Харківщині відновлюють електропостачання (фото)

09.11.2022 14:13   -
Новини Харківщини: Енергетики повертають світло у Старий Салтів

Фахівці АТ “Харківобленерго” відремонтували частину пошкодженого обладнання та заживили понад 500 споживачів селища Старий Салтів Чугуївського району. Про це повідомляють Харьковские известия.

За словами енергетиків, на місце робіт їм доводиться добиратися на моторному човні, адже міст Старосалтівської дамби частково зруйновано.

Поблизу населеного пункту пошкоджено до 80% електромережі.

“Розбиті підстанції, опори, роз’єднувачі та ізоляція – ось що наші електромонтери побачили після того, як українські військові звільнили цю територію. Пошкодження отримали майже всі прольоти повітряних ліній електропередачі. До того ж, залишилося дуже багато мін. Це, звісно, ускладнює роботу та збільшує час, необхідний для відновлення електропостачання жителям селища”, — зазначили у Вовчанському РЕМ.

Читайте також: З початку місяця на Харківщині відновили газопостачання у 9 тисяч домоволодінь

Ремонтні бригади працюють поблизу Старого Салтова вже третій тиждень. Енергетикам поки що важко назвати точні терміни повного відновлення електромережі через роботу саперів з розмінування території та великі обсяги пошкоджень. На допомогу місцевим фахівцям долучили бригаду Мерефянського РЕМ.

“Ми зробимо все від нас залежне, щоб якнайшвидше повернути світло до домівок місцевих мешканців”, – підкреслили в обленерго.

Довідка. Селище Старий Салтів було знеструмлено практично з перших днів війни. На території громади обслуговуються 3857 побутових та юридичних споживачів.

Раніше ми повідомляли про те, що у Новобаварському районі Харкова відремонтували водоводи.