У селі Циркуни на Харківщині частково відновили електропостачання (фото)

19.12.2022 15:26   -
Новини Харківщини: 100 жителям Циркунів відновили електропостачання

Фахівці АТ “Харківобленерго” заживили 100 мешканців с. Циркуни Харківського району. Село було повністю знеструмлене з 24 лютого, повідомляють Харьковские известия.

Внаслідок бойових дій пошкодження електромереж та обладнання були колосальні. Над відновленням електропостачання у Циркунах працюють п’ять ремонтних бригад Липецького РЕМ та 10 одиниць техніки. Також залучаються додаткові бригади обленерго з сусідніх районів.

“Руйнування тут дуже великі: пошкоджено трансформаторні підстанції, опори, дроти. Також ускладнюють роботу великі обсяги робіт із розмінування території. Наразі ми вже замінили два силових трансформатори, що дало нам змогу заживити перших споживачів. Потребують заміни ще 10 трансформаторів. Роботи тривають. До Нового року ми плануємо нові включення у Циркунах”, – зазначили в обленерго.

Окрім трансформаторів енергетики виконали заміну 35 зруйнованих опор та понад 10 км проводу. Окрім того, роботи з відновлення електропостачання ведуться в с. Липці.

Новини Харківщини: 100 жителям Циркунів відновили електропостачання

Раніше ми повідомляли про те, що внаслідок нічних обстрілів введено графіки аварійних відключень в Харківській та ряді інших областей.